transparent

vijesti

Kako odabrati ventil za svoje plinomjere?

Motorni ventili ugrađeni su unutar plinomjera.Općenito, postoje tri vrste kućanskih plinomjera: 1. brzozatvarajući zaporni ventil;2. normalni plinski zaporni ventil;3. motorni kuglasti ventil.Osim toga, ako je potrebno prilagoditi industrijsko plinomjer, potreban je ventil industrijskog plinomjera.

Evo njihovih značajki i razlika:

Brzozatvarajući zaporni ventil može se trenutno zatvoriti, pa je dobio ime po brzoj brzini zatvaranja.Ovaj ventil za zatvaranje plina ima pogonsku strukturu zupčanika i letve i prilagodljiv je plinomjerima G1.6-G4.Štoviše, može se dodati s 1 (ili 2) krajnja prekidača (za propuštanje signala otvoreno/zatvoreno na mjestu).

Normalni zaporni ventil je manji u usporedbi s brzozatvarajućim zapornim ventilom, tako da se ne može dodati krajnjim prekidačem.Ovaj ventil je zaporni ventil na navoj, a također je primjenjiv na plinomjere G1.6-G4.

Kuglični ventil plinomjera može se koristiti s većim protokom.To je kuglasti ventil s zupčanikom i prilagodljiv je širem rasponu protoka plinomjera, od G1.6 do G6.Može se dodati i s 1 ili 2 krajnja prekidača.Štoviše, njegova struktura omogućuje da prođe test prašine.

Industrijski zaporni ventil može se koristiti u plinomjerima s mnogo većim protokom.Industrijski motorni ventil ima navojnu strukturu i primjenjiv je na plinomjere G6-G25.Ovaj tip ventila također se može dodati s 1 ili 2 krajnja prekidača.

Svi ovi plinomjerni ventili mogu se koristiti i za prirodni i LPG.Neki od ovih motornih ventila mogu se izraditi u vanjske ventile, tako da je područje njihove primjene dovoljno široko, dovoljno za svakodnevnu upotrebu plina.


Vrijeme objave: 30. svibnja 2022